Soms kan het gebeuren dat er geen water uit de kraan komt... Jammer genoeg! 


Wat kan hiervan de oorzaak zijn:

Kraan zonder handsproeier

  • Staan de schellkranen/afsluitkranen open? Staan deze volledig open?
  • Zijn de aansluitflexibels geknikt? Zijn deze goed geplaatst?
  • Indien er filters geplaatst zijn op de aansluitflexibels, welke gemonteerd worden op de schellkranen/afsluitkranen, controleer of daar smurrie of andere vuildeeltjes zich verzameld hebben.
  • Op het uiteinde van de uitloop, bevindt zich een perlator/mousseur, waar het water uitkomt. Het kan zijn dat daarin vuil zich opgehoopt heeft. Dit kan u losschroeven, reinigen en terugplaatsen.

Kraan met handsproeier

Hetzelfde dient u te controleren als bij een kraan zonder handsproeier. Bijkomende controles zijn:

  • Als u de handsproeier demonteert, open de kraan zodat er water kan vloeien. Als er water uitkomt en dit is voldoende, ligt de oorzaak in de handsproeier. Gelieve onderstaand punt na te gaan
  • De handsproeier demonteren en zien of dat de terugslagklep niet blokkeert of in de verkeerde richting opengaat. Zou dit in de verkeerde richting opengaan, dan kan u dit met een dunnen schroevendraaier er uit halen en andersom terugplaatsen. Deze terugslagklep is noodzakelijk!


U hebt alles gecontroleerd en toch is het resultaat niet naar wens? Bel dan naar Blanco Benelux op +3216 441 144 of stuur een mail naar service@blanco.be. Vergeet daarbij een kopie van de initiële aankoop factuur niet.


Uw kraan valt buiten de garantieperiode van 2 jaar? Download ons aanvraagformulier.